Site icon Londra Gazete

NHS çalışanları için 27 renkli önlük tanıtıldı

İngiltere’de NHS tarafından başlatılan yeni bir girişimle sağlık çalışanları çeşitli rolleri temsil eden 27 farklı renkte önlük giyecek. Bu hareket hasta deneyimini geliştirmeyi ve vergi mükellefleri için milyonlarca dolar tasarruf sağlamayı amaçlıyor

NHS için tasarruf sağlayacak

Şu anda her hastane tröstü üniformalar için kendi stilini ve rengini seçme özgürlüğüne sahip. Bu parçalı yaklaşım NHS’ye yılda yaklaşık 23 milyon sterline mal oluyor. Üniformaları standartlaştırarak ve tek bir tedarikçiden temin ederek, NHS neredeyse 7 milyon £ tasarruf etmeyi beklemektedir.

Çeşitli rolleri temsil eden farklı renkler

DailyMail’deki habere göre, seçilen renkler arasında öğrenciler için ‘kontrast lacivert süslemeli bulut mavisi’, sağlık asistanları için ‘kontrast lacivert süslemeli lila’ ve eczane teknisyenleri için ‘kontrast lacivert süslemeli sherwood yeşili’ yer alıyor. Fizyoterapistler, diyetisyenler, podiatristler ve osteopatlar da benzersiz önlüklere sahip olacak 600.000 personel arasında yer alıyor. Ancak doktorlar ve cerrahlar bu değişiklikten muaf tutuluyor.

İngiltere standart üniforma trendine katılıyor

İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda’daki sağlık çalışanları birkaç yıldır standart üniformalar giyiyor. Bu hamleyle İngiltere, tutarlı bir üniforma sistemi benimseme konusunda Birleşik Krallık’ın geri kalanıyla aynı hizaya gelmiş oluyor.

Exit mobile version