Site icon Londra Gazete

İngiltere’de akıl almaz casusluk yöntemi: Hediye çaydanlıkla dinlediler

Pekin yönetiminin çaydanlığa dinleme cihazı saklayarak üst düzey İngiliz devlet memurunu dinlemeye çalıştığı ortaya çıktı. Çin’in çaydanlığın içine dinleme cihazı saklayarak Birleşik Krallık Pekin Büyükelçiliğinde üst düzey bir memuru dinlemeye ve casusluk yapmaya çalıştığı ortaya çıktı.

Dinleme cihazı bir hediyenin içine saklanmıştı. Birleşik Krallık Pekin büyükelçiliği çalışanı, casusluk skandalını ancak çaydanlık parçalandığında fark etti ve filmlere konu olacak casusluk skandalını ortaya çıkardı.

ÇAYDANLIK KIRILINCA ORTAYA ÇIKTI

İddiaya göre memura Çinli ev sahipleri tarafından hediye olarak bir çay seti verildi. İlk etapta bunun çok hoş bir hediye olduğunu düşünüp çay setini İngiltere’ye, evlerine götürdüler.

Ne zaman yemek yeseler bu çay setini alıp kullanırlardı. The Sun’da yer alan habere göre bir gün bulaşık yıkarken yanlışlıkla çaydanlığı devirdi ve kırıldı. Çaydanlığın parçalarını toplarken içinde bir kayıt cihazı buldular. Ne kadar bilginin sızıp sızmadığı bilinmiyor ancak bu durum Çin’in casuslukta ne kadar ileri gittiğini gösteriyor.

Exit mobile version