Site icon Londra Gazete

İngiltere’de bakım evlerinde kalanlar için takviye Covid aşısı

NHS, yüksek oranda mutasyona uğramış yeni bir Covid varyantının hızla yayıldığı endişesi nedeniyle İngiltere’deki bakım evlerinde yaşayan yaşlılara Covid ve grip aşısının takviye aşısını yapmaya başlıyor.

Pazartesi günü başlayacak olan aşılama, en fazla risk altında olanların korumasını hızlı bir şekilde artırmayı amaçlıyor. İngiltere’de doğrulanmış 34 BA.2.86 vakası bulunuyor ve bunların 28’i Norfolk bakım evindeki salgının arkasında yer alıyor.

Yetişkin bakım evleri ve evde yaşayan kişilerden başlayarak, kısa süre sonra diğer uygun gruplar da aşı için davet edilmeye başlayacak. İskoçya, Galler ve Kuzey İrlanda da güçlendiricinin kullanıma sunulmasını Eylül ayı başlarına kadar öne aldı.

Kovid aşısı alabilecek kişiler şunlar:

Geçen sonbaharda 50 yaş üstü herkese ekstra doz teklif edilmiş, ancak hükümetin aşı danışmanları bu yıl yalnızca 65 yaş üstü kişilerin otomatik olarak dâhil edilmesi tavsiyesinde bulunmuştu.

NHS’in aşıya uygun olanlarla iletişime geçeceği ve İngiltere’de 18 Eylül’den itibaren aşılarını yaptırmak isteyenlerin NHS web sitesi, NHS uygulaması aracılığıyla veya 119’u arayarak aşı için rezervasyon yapabilecekleri belirtildi.

Exit mobile version