Site icon Londra Gazete

Estetik ameliyatı için İngiltere’den İzmir’e giden kadının şüpheli ölümü

Türkiye’de sağlık turizmi popülerliği artarken istenmeyen şekilde sonuçlanan operasyonlar can yakıyor.

Üç çocuk annesi ve İngiliz bir sosyal hizmet uzmanı olan 38 yaşındaki Abimbola Ajoke Bamgbose, yaptığı anlaşma sonucunda İzmir’de liposuction ameliyatı geçirdi. Ameliyat sonrası hayatını kaybeden genç kadının ölümü sevdiklerini yasa boğdu.

1 milyon poundluk dava açılıyor

Abimbola Bamgbose’un eşi Moyosore Olowo, eşinin ölümünden anlaşmalı şirketi ve cerrahı sorumlu tutarak dava açtı. İddiaya göre tıbbi ihmalden kaynaklanan bu durum, Olowo’nun 1 milyon poundluk tazminat davası açmasına yol açtı. Davanın Türk mahkemelerinde görülmesi planlanıyor.

Ölüm haberini WhatsApp’tan almış

İngiliz kadın, başlangıçta İngiltere’de ameliyat olmayı düşünmüştü, ancak yüksek maliyetler nedeniyle yurtdışı seçenekleri araştırmaya başladı. Sonunda Türkiye’de 5.000 sterlin harcamaya karar verdi. Ancak ameliyat sonrası karın ağrıları yaşamaya başlayarak ciddi komplikasyonlarla karşılaştı.

Dört gün sonra başka bir uzman tarafından muayene edildi ve ikinci bir ameliyat geçirdi. Bu noktada Olowo, karısının yanına gitmek için Türkiye’ye uçtu ve hastanede tıbbi personel tarafından başlangıçtaki prosedürdeki bir hatanın komplikasyonlara yol açtığı söylendiğini öğrendi.

Ailesine bakmak için eve döndükten sonra Olowo, cerrahın WhatsApp ile aradığı ve karısının öldüğünü söylediği bir çağrı aldı. Yapılan otopside Kuzey Batı Kenti Görevlileri, Bayan Bamgbose’un liposuction ameliyatının komplikasyonları sonucu peritonit ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle öldüğünü belirledi.

Exit mobile version