Site icon Londra Gazete

Gatwick Havalimanı, Ağustos ayı sonunda greve gidecek

Gatwick Havalimanı, Ağustos ayının sonlarına doğru ücret anlaşmazlığı nedeniyle 230 yer hizmetleri ve yolcu destek çalışanının greve gitmesiyle “ciddi aksaklıklar” yaşayacak. İlgili tarihlerde Unite Sendikası üyeleri, sekiz gün boyunca grev yapacak.

Yer hizmetleri şirketi Red Handling ve yolcu destek sözleşmeleri yürüten Wilson James tarafından istihdam edilen işçiler, grevin ilk dört gününde 216 uçuşun aksayabileceğini veya gecikebileceğini ve yaklaşık 45.000 yolcunun mağdur olacağını belirtiyor. Grevden etkilenen havayolları arasında Norse Atlantic, Norwegian, Delta, TAP Air Portugal ve Saudi bulunmaktadır.

Unite genel sekreteri, işverenlerin uyandırılması ve adil ücret ödenmesi gerektiğini vurgularken, Gatwick’teki üyelerinin sendikanın desteğini alacağını belirtti. Önceden planlanan bir grev, bazı çalışanların yüzde 10.3’lük iyileştirilmiş ücret teklifini kabul etmelerinin ardından iptal edilmişti.

Havalimanı patronu Stuart Wingate, yolcuların bu dönemde bekleme sürelerine dikkat etmeleri gerektiğini ifade etti, ancak Unite bölge sorumlusu Dominic Rothwell, aksamaların işverenlerin kendi suçu olduğunu ve adil bir teklif sunmaları gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Fransız ATC’nin endüstriyel eylemi nedeniyle Easyjet’in 1.700’den fazla uçuşu iptal ettiğine dikkat çekildi.

Rothwell “Şirketler oyalamayı bırakmalı ve üyelerimizin beklentilerini karşılayacak bir teklifte bulunmalıdır.” dedi.

Exit mobile version