kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,5635
EURO
37,0141
STERLIN
43,7807
BITCOIN
$106.665
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Kapalı
6°C
LONDRA
6°C
Kapalı
Salı Kapalı
5°C
Çarşamba Orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
8°C
Perşembe Hafif yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Cuma orta şiddetli yağmur
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
7°C

Yapay zeka BMGK’da: İşbirliği ve güvenlik masada olacak

Yapay zeka BMGK’da: İşbirliği ve güvenlik masada olacak
18.07.2023
0
A+
A-

Yapay zekanın hızla ilerlemesiyle ortaya çıkan olası risklerin yönetimi ve güvenlik standartlarının oluşturulması, uluslararası toplumun öncelikli gündem maddeleri arasında. BMGK’nın yapay zeka konulu ilk toplantısında da masada, yapay zeka teknolojisinin faydalarını maksimize etmek ve olası riskleri en aza indirmek için çeşitli önlemler olacak.

Gelişen teknoloji ile birlikte siber güvenlik ve yapay zeka konuları dünya genelinde önemli bir gündem haline geldi. Küresel liderler ise uluslararası işbirliğini artırarak güvenli bir dijital gelecek oluşturma hedefinde.

Öyle ki, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, yapay zekanın uluslararası barış ve güvenliğe yönelik potansiyel tehditleri hakkında ilk kez bir oturum düzenlemeye hazırlanıyor. Bugün gerçekleşecek toplantı İngiltere tarafından organize ediliyor.

“Çok uluslu” yaklaşım vurgusu

BM İngiltere Daimi Temsilcisi Barbara Woodward, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, İngiltere’nin yapay zekanın getirdiği fırsatlar ve risklerin yönetimi konusunda “çok uluslu” bir yaklaşım sergilenmesini desteklediğini vurguladı.

Woodward, yapay zekanın gelişmekte olan ülkelerle gelişmiş ülkeler arasındaki uçurumu kapatmada yardımcı olabileceğini ifade ederek, bunun potansiyel faydalarına da dikkat çekti. Ancak aynı zamanda güvenlik risklerinin de ele alınması gerektiğini savundu.

ChatGPT hızla gündeme girmişti

Geçen yılın sonunda sohbet robotu ChatGPT’nin gündeme beklenmedik bir hızla girmişti. O günden bu yana yapay zeka ürünlerinin denetimi hususunda liderler daha hızlı bir şekilde harekete geçme eğiliminde.

Bu konuda şu ana kadar öncülüğü sürdüren ise Avrupa Birliği oldu. Yapay zekayla ilgili dünyadaki ilk kapsamlı yasa geçen ay AB’de kabul gördü.

ChatGPT’nin yaratıcısı OpenAI şirketinin CEO’su Sam Altman da ABD Senatosu’nda katıldığı bir oturumda, yapay zekanın doğurabileceği risklerin kontrol altına alınmasında ve güvenlik standartlarının oluşturulmasında hükümetlerin devreye girmesi gerektiği görüşünde olduğunu söylemişti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.