Site icon Londra Gazete

Londra Belediye Başkanlık yarışı 2024: Muhafazakar adaylar açıklandı

2024 Londra Belediye Başkanlığı Yarışı için üç aday, Muhafazakar Parti tarafından seçildi. Gelecek yıl yapılacak seçimlerde mevcut Belediye Başkanı Sadiq Khan’ı değiştirmek için Tory’ler, Daniel Korski CBE, Mozammel Hossain KC ve Susan Hall AM’yi kısa listelerine aldı. 

Üç aday şimdi Londra Muhafazakar Parti Üyeleri tarafından oylamaya tabi tutulacak ve son adayı seçecekler. Muhafazakar Parti, Londra Belediye Başkanlık Yarışı Adaylarını Kısa Listeye Aldı Daniel Korski CBE, “Londra hayalini geri getirmek” isteyen bir iş insanı ve siyasi danışmandır. “Yeni teknolojiler ve girişimci ruh” ile “taze bir yaklaşımın” gerektiğini düşündüğünü paylaştı. Mozammel Hossain KC, üç adayın en az bilineni olduğu söylenen bir üst düzey avukattır. 

Susan Hall AM, Londra çapında Meclis Üyesi olarak görev yapmakta olup 2006’dan beri Harrow’da meclis üyesi olarak görev yapmaktadır. Londra Belediye Başkanlığı için yürüttüğü kampanyalar başkenti “Susan ile daha güvenli” hale getirmeyi amaçlamaktadır. Üyeler, 12 Haziran – 3 Temmuz tarihleri arasında Adaylara sorularını yöneltebilecekler. Ardından, 4-18 Temmuz tarihleri arasında üyeler tercih ettikleri adayları için oy kullanabilecek ve kazanan 19 Temmuz’da açıklanacak. 

Kısa listeye ilişkin konuşan Muhafazakar Parti Başkanı Greg Hands Milletvekili, “Londra Belediye Başkanlık seçimleri için üç adayımızın kısa listesini açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. “Hepsi de Sadiq Khan’a karşı mücadele etme ve Muhafazakarlarla Londra’yı daha iyi bir hale getirme konusunda büyük bir bağlılık gösterdiler. “Bu sürece aday olan tüm adaylara teşekkür ediyor ve gelecek olan aday tartışmalarını bekliyorum.” Londra belediye başkanı seçimi ne zaman?

Bir sonraki Londra Belediye Başkanlık seçimleri 2 Mayıs 2024 Perşembe günü yapılacak. Son seçimler Mayıs 2021’de gerçekleşti ve Sadiq Khan ikinci kez seçildi ve 2016’dan beri bu görevi sürdürmektedir.

 

Exit mobile version