Site icon Londra Gazete

İskoçya’da skandal: Eski başbakanın eşi gözaltına alındı

İskoçya’da kısa bir süre önce görevi bırakan eski başbakanlardan Nicola Sturgeon’un eşi usulsüzlük iddiasıyla gözaltına alındı.

28 Mart’ta başbakanlık koltuğunu devreden Nicola Sturgeon’un eşi Peter Murrell, İskoç polisi tarafından gözaltına alındı.

Bağımsızlık yanlısı İskoç Ulusal Partisi’nin bütçesiyle ilgili yapılan soruşturma kapsamında 58 yaşındaki Murrell’in gözaltına alındığı kaydedildi. Murrell’in ismi soruşturmanın başında gizli tutulurken BBC, bugün gözaltına alınan kişinin Sturgeon’un eşi olduğunu açıkladı.

Partinin liderliğinden geçen ay istifa eden Murrell’in bu sabah gözaltına alındığı kaydedildi. Yetkililer bazı adreslere baskın yaparak incelemelerde bulunurken Murrell’in “Şüpheli” olarak gözaltına alındığı belirtildi. Çiftin Glasgow’daki evinde aramaların devam ettiği belirtilirken, “Şüpheli gözaltında ve İskoç dedektifler tarafından sorgulanıyor” denildi.

Yetkililer bağış olarak toplanan 600 bin pounddan fazla paranın kayıtlarda yer almaması üzerine harekete geçmişti. Siyasi parti yetkilileri soruşturma devam ettiği için bir açıklama yapmanın uygun düşmeyeceğini duyurdu. İskoç hükümeti ise bu konunun parti için bir durum olduğunu açıkladı.

Exit mobile version