Site icon Londra Gazete

Kral Charles’a hamburgercinin kartondan tacını verdiler

İngiltere Kralı Charles, kendisine iyi dileklerde bulunan bir vatandaşın, burger zincirinden alınmış kartondan taç teklifini ustalıkla reddetti.

Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından 74 yaşında tahta geçen Kral Charles’ın ‘halktan insanlarla’ tatlı atışmaları sürüyor. Esprili kişiliğiyle bilinen Charles, halktan aldığı tepkileri hiç bozuntuya vermeden karşılıyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’i ziyaret eden Charles’ı görmeye giden bir kişi, Kral’dan fastfood zinciri Burger King’in menüleriyle verdiği kartondan yapılma tacı takmasını istedi. Videoda, tacı uzatan kişinin “Size hediyem var. Bu sizin için, eğer isterseniz tabii” dediği duyuluyor. Kral ise gülümseyerek “Böyle iyiyim, sağol” diye yanıt veriyor. Charles’a geçen hafta Almanya’ya ziyaretinde Konsot Kraliçe Camilla da eşlik etti.

Benzer bir olay Camilla’nın da başına gelmişti. Konsort Kraliçe’nin martta Birleşik Krallık’taki Colchester şehrine Charles’la düzenlediği ziyarette, yurttaşlardan biri kendisine yine Burger King’in karton taçlarından birini uzatmıştı. Fakat Charles’ın aksine Camille, gülümseyerek “Ah, çok tatlıymış, çok naziksiniz” diyerek tacı almıştı. Charles’ın 75 yaşındaki eşi Camilla da taç giyme töreninde Konsort Kraliçe olarak taç giyecek. Kral Charles’ın taç giyme töreninde Aziz Edward tacını takacağı da açıklandı. 

Aralık ayında, taç, diğer kraliyet mücevherleriyle birlikte depolandığı Londra Kulesi’nden, törene hazır hale getirmek için bakımdan geçmek üzere alındı.

Exit mobile version