Site icon Londra Gazete

National Insurance için son ödeme tarihi uzatıldı

İnsanlara, devlet emeklilik haklarını en üst düzeye çıkarabilmelerini sağlamak için Ulusal Sigorta (National Insurance) kayıtlarındaki boşlukları doldurmaları için daha fazla zaman verildi.

Başlangıçta, insanların 2006 ile 2016 arasındaki boşluklar için gönüllü ayarlamalar yapmak için 5 Nisan’a kadar süreleri vardı, ancak bu kesinti Temmuz ayının sonuna kadar uzatıldı. Orijinal son tarih, bloke telefon hatlarına yol açmıştı.

Genel olarak, insanların tam devlet emekli maaşı alabilmeleri için 35 yıllık uygun katkı paylarına ihtiyaçları vardır.

Aramalarda ‘artış’

Bazı kişilerin, örneğin yurt dışında yaşamışlarsa veya bakım sorumlulukları nedeniyle izin almışlarsa, Ulusal Sigorta kayıtlarında boşluklar olabilir.

2016 yılında uygulamaya konulan sabit oranlı devlet emekli maaşına geçişin bir parçası olarak, ek ödemelere izin verilmiştir. Ancak HM Gelir ve Gümrük Müdürlüğü’ne giden telefon hatlarının engellenmesi, bazılarının Nisan son tarihini kaçıracaklarından endişe duymalarına neden oldu ve hükümetin kimsenin kaçırmamasını sağlamak için söylediği en son uzatmaya yol açtı.

Hazine Mali Müsteşarı Victoria Atkins, “HMRC [HM Gelir ve Gümrük] ve DWP [Çalışma ve Emeklilik Bakanlığı] son ​​zamanlarda müşteri ilişkilerinde bir artış yaşadı” dedi.

“Kamuoyunun ilgili üyelerini dinledik ve harekete geçtik. Devlet emekli maaşlarının emekliler için ne kadar önemli olduğunun farkındayız, bu nedenle, haklarını güçlendirmeye yardımcı olmak için insanlara ulusal sigorta kayıtlarındaki boşlukları doldurmaları için daha fazla zaman veriyoruz. “

 

Exit mobile version