Site icon Londra Gazete

İngiltere’deki hastanelerde “kanalizasyon sızıntısı” skandala dönüştü

The main entrance to the Great Ormond Street hospital for children in central London. Treatment of a 14-day-old baby at the leading children's hospital is being investigated by police, Scotland Yard confirmed today.

İngiltere’deki hastanelerde geçtiğimiz yıl yüzlerce kanalizasyon sızıntısı olayı yaşanırken, hastaların sızan pis su nedeniyle kayarak düştüğü ve tavanlarından taşların düştüğü ifade edildi.

Ulusal Sağlık Servisi kurumuna bağlı yaklaşık 55 hastane kuruluşundan (NHS/ Ulusal Sağlık Hizmeti hastanesinden/ devlet hastanesinden) alınan rakamlar, İngiltere’deki hastanelerde son 12 ayda 456 kanalizasyon sızıntısı meydana geldiğini gösteriyor.

Leeds Eğitim Hastanesi, 105 ile en yüksek sızıntı sorunu sayısını kaydederken North Tees ve Hartlepool hastanelerinde ise 80 su sızıntısı vakası kaydedildi.

Muhalefetteki Liberal Demokratlar, Bilgi Edinme Özgürlüğü Yasası (Freedom of Information Act)kapsamında yaşananlar hakkında talepte bulunurken, resmi veriler, bu sızıntıların niteliğini ve yerini ayrıntılı olarak açıklıyor.

Raporlarda, hasar gören hastane bölümleri arasında, günlük Solunum ünitesinde tavandan ‘renkli su’ sızdığı, güvenlik ofisine idrar ve ‘dışkı’ sızdığı ve hasta servislerine idrar sızdığı bildirildi.

Öte yandan Harlow’daki Princess Alexandra Hastanesi personeli, bir hastanın yataktan inmek üzereyken ‘su nedeniyle’ kayarak düştüğünü kaydetti.

Bir görevli ise ‘çalışanların tavandan büyük bir sızıntı fark ettiğini ve tavandaki taşların bir kısmının ameliyathane bölümüne düştüğünü’ ifade etti.

Exit mobile version