Site icon Londra Gazete

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, deprem bölgesinde

Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret eden İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, “Türkiye’ye bu korkunç felakette yardım etmeye kararlıyız” dedi.

İngiltere Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, Maraş merkezli depremlerden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. İngiltere’den Türkiye’ye yardıma gelen ekiplerin çalışmalarını inceleyen Mitchell, sahra hastanelerini ziyaret ederek Birleşik Krallık sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.

ANKA’nın aktardığına göre Mitchell ziyarete ilişkin, “Birleşik Krallık halkının, Birleşik Krallık Afetler Acil Durum Komitesi’nin yardım kampanyasına 88 milyon sterline ulaşan katkısı, bu trajik olay sonrası Birleşik Krallık’ın kurtarma ve toparlanma sürecine büyük desteğini vurgulamaktadır. Bugün, Birleşik Krallık halkının bu desteğinin, yardım kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve Britanya’dan gelen yardım ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışmaları nasıl desteklediğini ve Türkiye ile Suriye halkının hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm” açıklamasını yaptı.

Exit mobile version