Site icon Londra Gazete

E-bisiklet yangın uyarısı Londra İtfaiyesi tarafından yenilendi

İtfaiyeciler, Londra’da e-bisikletleri içeren “inanılmaz derecede endişe verici” yangınlar hakkında başka bir güvenlik uyarısı yayınladılar. Başkentin güneydoğusundaki çok katlıbir apartmanda Cuma günü bir elektrikli bisikletin alev alması sonucu çıkan yangından bir kadın ve üç çocuk kurtuldu.

Cihazdaki arızalı bir lityum pilden kaynaklandığına inanılıyordu. Londra İtfaiyesi (LFB), 2022’de e-bisikletleri içeren yangınları bir yıl önce 49’a kıyasla 88’e çıkardığını ve bu da %80’lik bir artış olduğunu söyledi.

2021’de 30 yangınla karşılaştırıldığında, 2022’de e-scooter’larla bağlantılı 29 yangınla mücadele edildiğini söylüyor. Cuma gecesi Erith’te yedi katlı bir apartmanın üçüncü katındaki bir apartman dairesinden kaçarken duman soluyan kadın ve üç çocuğu hastaneye kaldırıldı. İtfaiye, Arthur Caddesi’ndeki yangına 22:51 GMT’de çağrıldı ve kontrol altına alındığında gece yarısını biraz geçmişti.

Tugay sözcüsü şunları söyledi: “E-bisiklet ve e-scooter içeren olaylarda bir artış görmeye devam etmemiz inanılmaz derecede endişe verici.

“Bu piller ve şarj cihazları bozulduğunda bunu vahşice yaparlar ve yangınlar çok hızlı geliştiği için durum hızla inanılmaz derecede ciddi hale gelebilir. Lityum-iyon piller, yanlış şarj cihazları kullanılırsa arızalanabilir ve dönüştürülen e-scooter’lar önemli bir risk oluşturur.”

 

Exit mobile version