Site icon Londra Gazete

Brockley sakinleri eski ormanlık alanı kurtarmak için 100 bin pound üzerinde para topladı

Güneydoğu Londra’daki sakinler, eski bir ormanlık alanı korumak için 116.000 £ ‘dan fazla para topladı. Brockley, Lewisham’daki Gorne Ormanı, nesli tükenmekte olan bir dizi yaban hayatına ev sahipliği yapan eski bir ormanın nadir bir yamasıdır.

Dördüncü Rezerv Vakfı hayır kurumu, belediyeden zorunlu bir satın alma emri satın almak için yeterli parayı topladı ve geliştiricilerden kurtardı. İngiltere Kırsalını Koruma Kampanyası, Gorne Wood’u Londra’daki kurtarılması gereken ilk 10 yeşil alanına dahil ediyor.

Yeşil Alan Kampanyaları başkanı Alice Roberts şunları söyledi: “Londra, bu büyüklükte bir nüfus için ihtiyaç duyduğu yeşil alanın yalnızca yarısına sahip, bu nedenle bunun gibi alanlar inanılmaz derecede değerli.

“Uzun bir kamu kullanım geçmişine rağmen, topluluk benzersiz bir yeşil alana erişimi kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya.”

‘Biyolojik çeşitlilik katedralleri’

Üç dönümlük (1,2 hektar) arazi, 400 yıllık ağaçların ve kirpi, karakurbağası ve eski çitler dahil korunan ve nesli tükenmekte olan türlerin hala bulunabileceği Büyük Kuzey ormanının nadir bir kalıntısıdır.

London Wildlife Trust’ta Koruma Direktörü Matthew Frith şunları söyledi: “Bunun gibi eski ormanlık alanlar, biyolojik çeşitliliğimizin katedralleridir.

“Modern bir ev inşa etmek için bir katedrali yıkmazsınız – bin yıldan fazla bir süredir oluşan tüm incelik ve karmaşıklığı kaybedersiniz.”

Ahşabın bir kısmı 100 yıl önce yöre halkına verilmişti ancak yakın zamanda özel bir mülkiyete satıldı. 2021’de Dördüncü Rezerv Vakfı ve topluluk kampanyacıları araziyi satın almak için para toplamaya başladı.

Exit mobile version