Site icon Londra Gazete

İngiltere’nin süt ürünleri ihracatı arttı, ithalatı azaldı

AHDB analisti Charlotte Forkes-Rees’e göre, Birleşik Krallık süt ürünleri ihracatı genel olarak Ocak-Ekim döneminde bir artış gördü. İhracat geçen yılın aynı dönemine göre %3,5 (35.200 ton) artarak 1,03 milyon tona ulaştı.

Geçen yıla göre %18 artış gösteren peynir, pozitif büyüme gösteren peynir altı suyu, süt ve krema (sırasıyla %8 ve %6) ile temel ürün kategorilerinde karma performans devam etti. Ancak diğer kategorilerde düşüşler görüldü; tozlar ve konsantreler %15; %10 tereyağı; yayık altı suyu ve yoğurt %24 oranında düştü.

Bir önceki yıla göre ton başına ortalama fiyat önemli ölçüde arttı. Fiyat artışları Ocak-Ekim dönemi boyunca, daha sıkı tedarikler ve yüksek üretim maliyetlerinden kaynaklanmıştır ve bu durum 2021’e kıyasla yıl içinde görülen yüksek küresel toptan satış fiyatlarını yansıtmaktadır. Genel olarak toplam ihracat değerinin %37 artarak 1,54 milyar sterline yükseldiği anlamına gelmektedir.

Son rakamlar, İngiltere’nin Ocak-Ekim döneminde 1,0 milyon tondan biraz fazla süt ürünü ithal ettiğini göstermektedir. Bu miktar bazında %3 artış anlamına geliyorken, değer bazında ithalat değeri, yüksek emtia fiyatlarının etkisiyle Ocak-Ekim 2021’de %26 artışla toplam 2,48 milyar sterlin oldu. Hacimlerdeki bu azalma içinde, yıldan bugüne süt ve krema ithalatı %5, yoğurt ve yayık altı suyu ithalatı ise %16 oranında azaldı.

İrlanda, toplamda 370.800 ton (%37) ithalatla İngiltere’nin en büyük süt ürünleri tedarikçisi olmaya devam etmektedir.

Exit mobile version