Site icon Londra Gazete

St George’s Hastanesi ambulans kuyruklarını azaltıyor

Birçok hastane gibi St George’s de bu kış artan talebe hazırlanıyor ve çözümler bulmaya çalışıyor.

Londra’nın güneyindeki Tooting’deki St George’s Hastanesi’nde 129 hasta var ve evlerine gitmeye hazırlar, ancak evde veya yatılı tesislerde mevcut bakım eksikliği nedeniyle taburcu edilemiyorlar.Kıdemli bir doktor, önümüzdeki kış için durumu “kasvetli bir tablo” olarak nitelendirdi.

Personel, geliş ve gidişte hasta sürecinin her iki ucunda da gerginlik belirtileri görüyor. Yüksek hasta sayısının yanı sıra – hastane günde yaklaşık 500 acil servis hastası görüyor, bu da pandemi öncesine göre yaklaşık 100 daha fazla – gelenler eskisinden daha fazla hasta.

Yayınlanan NHS İngiltere verileri, Kasım ayında bir hastane yatağına ihtiyaç duyan insanların %40’ından fazlasının, hemşireler ve ambulans çalışanlarının önümüzdeki ay greve gitmesiyle birlikte dört saatten fazla tramvaylarda beklediğini gösterdi.

Başkentteki ambulans müdahale süreleri, İngiltere’nin diğer yerlerine göre ortalama 30 saniye daha yavaştır. St George’s, birçok NHS hastanesinde kullanılan bir şey olan büyük ambulans kuyruklarını önlemek için bazı yoğun zamanlarda “kohort oluşturmaya” başladı.

Bu, her birinde yolcu bulunan dört ambulansınız varsa, bir sağlık görevlisi ekibinin A&E’ye geleceği ve diğer üç ambulanstaki ekipleri serbest bırakarak dört hastayla oturacağı anlamına gelir. St George’s’ta akut tıp danışmanı Dr. Jane Evans, hedeflere ulaşamamanın ve en iyi bakımı verememenin personelin moralini bozduğunu söyledi.

Exit mobile version