Site icon Londra Gazete

Londra belediyeleri, yaşam maliyeti endişelerinin rekor seviyelerde olduğunu söylüyor

Başkent konseylerini temsil eden organa göre, Londralılar arasında yaşam maliyetiyle ilgili endişeler rekor seviyelere ulaştı. Ankete katılan 1.000 kişiden %77’si, Londra Konseyleri’nin tespitine göre, geçen yıla göre %15’lik bir artışla, başkentin karşı karşıya olduğu en önemli sorun olarak geçim masraflarını gösterdi.

 Konut satın alınabilirliği (%58) ve suç ve polislik (%51) de Londralıların endişeleri arasında yüksek oranda yer aldı. Kadınlar, kiracılar ve 45-54 yaş arası kişiler en çok endişelenenler arasındaydı. Kurum, anketin ilk yapıldığı 2012’den bu yana yaşam maliyeti endişelerinin en yüksek seviyede olduğunu söyledi.

Diğer bulgular, kadınların hava karardıktan sonra kendilerini güvensiz hissetme ihtimalinin erkeklerin neredeyse iki katı olduğunu gösterdi. Raporda, her dört Londralıdan birinin aile içi tacizden kişisel olarak etkilendiği, bunu bizzat yaşadığı veya gören birini tanıdığı belirtildi.

Londra belediye başkanı Konsey Üyesi Georgia Gould şunları söyledi: “Daha önce gıda bankalarına bağışta bulunan insanlar artık destek için gıda bankalarına güveniyorlar, ortalama kira %15 arttı ve soğuk hava vururken enerji fiyatları yüksek kalmaya devam ediyor.

“Rakamlar çok net ve Londra’daki konseylerin kendi topluluklarında gördükleri gerçeği yansıtıyor. Sıcak alanlar açıyoruz, maddi destek sunuyoruz, ihtiyaç sahiplerine tavsiye ve rehberlik sağlıyoruz.”

Exit mobile version