Site icon Londra Gazete

Dört belediye, Londra çapındaki ULEZ planına karşı çıkıyor

Londra’nın dış ilçe meclislerinden dördü, ULEZ’in genişlemesine direnmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Sadiq Khan geçen hafta yaptığı açıklamada, 29 Ağustos’tan itibaren çevreyi en çok kirleten arabaların sürücülerinin Londra’nın herhangi bir ilçesine girmek için 12,50 Sterlin ödemesi gerekeceğini duyurdu. Bir halkla istişare, etkilenen bölgelerdeki insanların %80’inin bölgenin genişletilmesine karşı olduğunu ortaya çıkardı.

Şimdi Hillingdon, Harrow, Bexley ve Croydon belediyeleri bölgenin genişletilmesine karşı olduklarını açıkladılar. Muhafazakarların yönettiği dört konseyin lideri, ana sorunları olarak dış ilçelerdeki zayıf ulaşım bağlantılarını ve etrafta dolaşmak için arabalara daha güçlü bir bağımlılığı gösterdi. En düşük gelirli toplulukların en çok etkileneceğini söylüyorlar ve ULEX olarak bilinen ULEZ genişlemesinden önce ilçe dışı ulaşıma daha fazla yatırım yapılması çağrısında bulunuyorlar.

Londra’nın İşçi Belediye Başkanı Bay Khan, yaşam maliyetinin kendisi için “önemli bir husus” olduğunu söyledi ve yeni planları uygulamaya koyarken sürücüler üzerindeki etkiyi hafifletmek için planların yapıldığını da sözlerine ekledi.

ULEZ’i Londra çapında genişletmenin “kolay bir karar olmadığını” ancak “sonuçta halk sağlığının siyasi çıkarlardan önce geldiğini” söyledi.

110 milyon sterlinlik artırılmış bir hurdaya ayırma planı fonu olacak ve çevreyi daha fazla kirleten arabaları hurdaya çıkaranlara ayrıca seyahat kartları sunulacak. Planlar kapsamında, engelli sürücüler 2027 yılına kadar ödemesiz süre hakkına sahip olacak. Belediye ayrıca Londra dışında otobüs ağlarının iyileştirileceğini söyledi.

Exit mobile version