Site icon Londra Gazete

Haringey’de kaçak operasyonları

Haringey belediyesi Noel ve yeni yıl sürecinde işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

Haringey belediyesi Noel ve yeni yıl sürecinde işyerlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı.

 

Haringey Belediyesi geçen hafta boyunca düzenlediği operasyonlarla elektrik sayaçlarında kaçakçılık, vergisi ödenmemiş kaçak sigara satışı ve yerlere çöp atma gibi kusurları işledikleri tespit edilen çok sayıda vatandaş ve esnafa ceza kesti. Belediye ve Vergi Ofisi elemanlarının katıldığı operasyonlarda toplam 3 bin 860 sigara,  4.5 kg tütün ve 77 şişe şaraba el konuldu.

Belediye’nin Ticari Standartlar Ofisi elemanlarının yeni yıl öncesi denetimlerini yoğunlaştıracakları kaydedildi. Belediye meclis üyesi Stuart McNamara, operasyonlarda ele geçirilen ürünlerin insan sağlığı için büyük tehlike oluşturduğuna dikkat çekerek, işletmelerin bu tür ürünleri satmalarına kesinlikle müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Kaçak alkol ve sigaraların vergisi ödenmediği için devleti zarara uğrattığını da belirten meclis üyesi, söz konusu ürünlerin satıldığı işletmelere yönelik denetimlerin yeni yılda da devam edeceğini kaydetti.

Öte yandan Enfield bölgesinde de yapılan denetimlerde, toplam bin 460 kaçak sigara ve 12 şişe kaçak votka bulunan 13 işletmeye ceza verildi.

Exit mobile version