Site icon Londra Gazete

Kral Charles, personeline yaptığı cömert davranışı ile konuşuluyor

Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen Kral Charles çalışanlarına ilişin verdiği kararla çok konuşuldu. Maaşlarının düşük olduğunu söyleyen personele cevap niteliğinde bir harekette bulunan Kral Charles’ın kararı İngiltere gündemine oturdu.

İngiltere’nin yeni Kralı 3. Charles, kendisinden söz ettirmeye devam ediyor. Annesi Kraliçe Elizabeth’in ölümünün ardından tahta geçen Kral 3. Charles, cömert davranışı ile konuşuluyor.

İngiliz basınına yansıyan haberlere göre Kral Charles’ın, yanında çalışan personele destek olmak için kendi cebinden ödeme yapacağı ortaya çıktı. İngiliz gazetesi The Sun’da yer alan habere göre Kral Charles, kendi çalışanlarına, maaşlarına ek olarak 600 sterlin destek ödemesi yapacak.

Yılda 30 bin sterlinden az kazanan personelin 600 sterlin ek ödeme alacağını, daha yüksek maaşlı personelin ise 400 sterline yakın bir ücret alacağını duyurdu. Personelin faturalarını ödemekte zorlandığını duymasının ardından harekete geçen Kral Charles, destek ödemesini kendi cebinden yapacak.

Exit mobile version