Site icon Londra Gazete

Gençlerin şiddeti önlenemiyor

 

 

17 ve 18 yaşındaki üç genç neden oldukları cinayet sonrası ağır hapis cezalarına çarptırıldılar

 

Londra’da gençlerin yol açtıkları şiddet ve cinayet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Toplumumuzun yoğun yaşadığı Edmonton Green bölgesinde meydana gelen ve yaşı henüz 13 olan bir çocuğun zanlı olarak tutuklandığı cinayetin ardından gündeme gelen bir başka cinayet haberi daha şok yarattı.

Bu yıl 20 Şubat’ya yaşanan olayda, 46 yaşındaki Paul Thrower isimli kurban, tam 11 yerinden bıçaklanmış ve çok sayıda balta darbesine maruz bırakılarak yaşamını yitirmişti. Mahkemeye yansıyan iddianameye göre olay, sanıkların ölümüne sebep oldukları Paul Thrower’un partnerini taciz etmesi üzerine başladı.

Olayın failleri olarak yakalanan üç saldırganın yaşlarının 17 olduğu belirlenirken, Old Bailey mahkemesinde görülen ve bu hafta sonuçlanan mahkemede zanlılar ağır cezalara çarptırıldılar. Cinayeti işlediğinde 17 yaşında olan Kiro Halliburton ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. 18 yaşına cezaevinde giren Halliburton en az 16 yıl içerde kalacak.

Olay sırasında maktüle saldıranlar arasında bulunan  Zakariya Subeir de 12 yıl cezaya çarptırılırken, yine 18 yaşındaki Mahdi Osman ise 5 yıl ceza aldı.

Exit mobile version