Site icon Londra Gazete

Commons konuşmacısı, fracking oylamasında ‘zorbalık’ kanıtı olmadığını söyledi

AVAM Kamarası sözcüsü, geçen ay yapılan bir oylama sırasında bir iç soruşturmanın zorbalık kanıtı bulamadığını söyledi. Sir Lindsay Hoyle, atmosferin “gergin” olduğunu, ancak milletvekilleri üzerinde “gereksiz etki” olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını söyledi.

Olayla ilgili raporun kısa süre içinde yayınlanacağını da sözlerine ekledi. Oylamayı çevreleyen kaos, ertesi gün başbakanlıktan istifa eden Liz Truss’un hızla düşmesine katkıda bulundu. Bazı milletvekilleri Muhafazakar meslektaşlarının hükümeti desteklemek için zorlandığını iddia etti, ancak bakanlar fiziksel güç kullanıldığını reddetti. İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, 19 Ekim’deki oylama sırasında Avam Kamarası’nın bölüm lobisinde “açık zorbalığa” tanık olduğunu söyledi.

Ancak Muhafazakar Milletvekili Alexander Stafford, hükümet üyeleriyle oy verme lobileri dışında “açık ve sağlam bir görüşme” yaptığını, ancak “başka bir şey olmadığını” söyleyerek iddiaları reddetti. Sir Lindsay milletvekillerine şunları söyledi: “Atmosfer gergindi ve üyeler seslerini duyurmak için seslerini yükseltiyorlardı, ancak diğer üyeler üzerinde herhangi bir zorbalık veya aşırı etki olduğuna dair bir kanıt yok. Kalabalık gerçekten neler olduğunu görmeyi zorlaştırdı. Bazı üyeler, bir üyeyi lobiye zorlamak için fiziksel temasın kullanıldığını düşünürken, ilgili üye bunun olmadığını çok açık bir şekilde söyledi.”

Exit mobile version