Site icon Londra Gazete

Royal Mail: Barkodsuz pulları kullanmak için günler kaldı

Royal Mail, insanları, artık posta için geçerli olmayacakları 31 Ocak’a kadar barkodu olmayan pulları kullanmaya çağırıyor. Son teslim tarihinin geç Kraliçe’nin profilini içeren “günlük” pulları etkilediğini söylüyor.

Teslimatları daha verimli hale getirmek ve güvenliği artırmak için Şubat ayında barkodlu pullar tanıtıldı. Müşteriler, son teslim tarihinden sonra da temalı, hatıra amaçlı ve barkodsuz Noel pullarını kullanabilecekler. 31 Ocak’a kadar eski günlük pulları kullanamayan herkes, bunları daha yeni barkodlu pullarla ücretsiz olarak değiştirebilecek.

Ancak, eski, barkodsuz pullar postanelerde değiştirilemez. İnsanların bir ‘Swap Out’ formu doldurması ve eski pulları bir Royal Mail ücretsiz posta adresine göndermesi gerekecek. Royal Mail, şu anda eski pulların değiştirilebileceği bir bitiş tarihi olmadığını söylüyor.

Royal Mail’in eski pulları kullanma konusundaki tavsiyesi, hükümdarın değişmesiyle bağlantılı değildir. Kral Charles’ı içeren pulların lansmanı hakkında daha fazla ayrıntı Kraliyet Hanedanı ile istişareden sonra uygun bir zamanda verileceğini söylüyor.

PUL TAKAS PLANININ AYRINTILARI

Royal Mail, “yeni yenilikçi hizmetler” için olanaklar açacağını söyleyerek Şubat ayında barkodlu pulları tanıttı. Uzun vadeli plan ise Royal Mail uygulamasıyla taranabilen barkodlar aracılığıyla insanların video izleyebilmesi, bilgi edinebilmesi ve birbirlerine doğum günü mesajları gönderebilmesi.

Analistler Mintel, bunun akıllı telefon sahipliğinin ne kadar yaygınlaştığını ve insanların QR kodlarına olan aşinalıklarını yansıttığını söyledi – özellikle salgın sırasında NHS Track and Trace uygulaması aracılığıyla. Posta servisi, bu ayın başlarında insanlara barkodsuz pullarını son tarihe kadar kullanmalarını hatırlatan bir ulusal farkındalık başlattı.

Bu Noel’de müşterilerin bu pulları kullanmasını umut eden Royal Mail, 31 milyon eve broşürler gönderdi, gazetelere, radyolara ve sosyal medyaya ilan verdi.

Exit mobile version