Site icon Londra Gazete

Uluslararası benefit operasyonu

benefit norman2008 yılında benefit dolandırıcılığı yaptığı gerekçesi ile hapis cezasına çarptırılan ancak İspanya’ya kaçarak teslim olmayan 70 yaşındaki İngiliz iade edilecek. Norman Brennan isimli yaşlı İngilizin İspanyol polisi tarafından tutuklandığı ve İngiltere’ye iade edilmeyi beklediği kaydedildi.

5 yıl önce kardeşinin adını kullanarak yaklaşık £120 bin tutarında kira ve işsizlik yardımı aldığı belirlenen Brennan, kararın açıklanmasından hemen önce İspanya’ya kaçmıştı. Burada rahat bir yaşam sürdürdüğü Sky haber kanalı tarafından görüntülenen yaşlı adamın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Iain Duncan Smith’in talimatı üzerine İspanya’dan iadesi istendi. Smith, benefit dolandırıcılıklarının büyük bir ciddiyetle araştırıldığını belirtirken, belirlenen suçların cezasız bırakılmayacağı uyarısında bulundu.

Özellikle tabloid basının geniş ilgi gösterdiği olay, bir başka ülkede yaşayan İngiliz vatandaşlarının sosyal yardımlarının yeniden düzenlenmesine ilişkin çıkışlarını yeniden gündeme getirdi. Hükümetin tahminlerine göre en az 10 bin dolayında İngiliz vatandaşı, hastalık ve yetersizlik gibi nedenlerle sosyal yardım almasına karşın bir başka ülkede yaşıyor. Bakanlık yurt dışında yaşayan yaklaşık 7 bin kişinin aldığı sosyal

Exit mobile version