Site icon Londra Gazete

COVID destek programları ‘dolandırıcılık ve hataya milyarlarca dolar kaybetti’

Bir kamu harcaması gözlemcisi, COVID-19 istihdam destek programlarının bir parçası olarak verilen milyarlarca sterlin, gelirleri artan veya “salgından önemli ölçüde etkilenmeyen” kişilere gitti.

Ulusal Denetim Ofisi (NAO), hükümeti, izin planını ve serbest meslek gelir destek planını (SEISS) başlatırken hataları ve sahte iddiaları önlemek için daha fazlasını yapmadığı için eleştirdi ve milyarlarca sterlin geri alınmadan kalabileceği konusunda uyardı.

Toplamda, NAO tarafından mali paketlere ilişkin son rapora göre, 4,5 milyar sterlin yanlışlıkla veya sahtekarlıkla talep edildi – hükümetin acil COVID-19 desteği için harcadığı 96,9 milyar sterlin toplam maliyetinin yaklaşık %4,6’sı.

Bu tahmin bile, 3,2 milyar sterlin ile 6,3 milyar sterlin arasında değişen dolandırıcılık ve hata rakamlarıyla “önemli ölçüde belirsizliğe” tabidir.

Ulusal Denetim Ofisi başkanı Gareth Davies, hükümetin sorunu çözmek için “yeterli kaynakların” mevcut olmasını sağlaması gerektiğini söyledi.

İzin ve serbest meslek programları milyonlarca iş kaybını önlerken, “salgın sırasında gelirleri artan insanlara milyarlarca dolar gitti ve milyarlarcası dolandırıcılık ve hatada kaybedildi” dedi.

Exit mobile version