Site icon Londra Gazete

Rus zenginler Londra’ya akın ediyor

 

 

Rusya ekonomisindeki olumsuz gidiş, milyarder Rus zenginlerinin, başta Londra olmak üzere Avrupa ülkelerine yönelmesine yol açtı. İngiltere’nin en büyük gayrımenkul firmalarından   Beauchamp Estates firması, geçen haftadan itibaren çok sayıda Rus işadamının Londra’da emlak almaya yöneldiğini duyurdu. Bu ülkeden gelen taleplerin olağanüstü biçimde arttığına dikkat çeken firma,   özellikle lüks konutlara talebin yüzde 10 yükseldiğini bildirdi.

Başta Belgravia, Knightsbridge, Mayfair ve Regents Park bölgelerine yönelen zengin Ruslar, Wimbledon ve Hampstead gibi bölgelere de ilgi gösteriyorlar.

Bütçe gelirlerinin büyük bölümü petrol ve doğalgaz gelirlerine dayanan Rusya’da petrolün 60 doların altına düşmesi ekonomiyi alt üst etmişti. Petroldeki düşüş ve Ukrayna müdahalesinden dolayı uluslararası çevrelerin uyguladıkları yaptırımların ardından rubledeki değer kaybını önlemek için bu sene 80 milyar dolar satan Rusya Merkez Bankası, faiz oranlarını yedi puan arttırarak yüzde 17’ye yükseltmişti.

Exit mobile version