Site icon Londra Gazete

Polise bilgi veren anne pişman

12 yıl 8 ay hapis cezası alan 22 yaşındaki Yusuf Sarwar’ın annesi Majide, işbirliği yaptığı polisin kendisini aldattığını ileri sürdü.

12 yıl 8 ay hapis cezası alan 22 yaşındaki Yusuf Sarwar’ın annesi Majide, işbirliği yaptığı polisin kendisini aldattığını ileri sürdü.

 

Geçen yıl Suriye’ye giderek Al Nusra cephesinde savaşa katıldıktan sonra İngiltere’ye geri dönen iki genç 12 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldılar.

Geçen yıl Mayıs ayında gittikleri Suriye’ye Türkiye üzerinden geçtikleri belirlenen ve bölgede sekiz ay kaldıktan sonra ülkeye geri dönen Yusuf Sarwar  ve Mohammed Nahin Ahmed, cihatçı gruplara katılarak savaştıklarını itiraf etmişlerdi.

Her ikisi de 22 yaşında olan ve büyüdükleri Birmingham’da çocukluk arkadaşı olan gençler, ailelerine, okudukları  Birmingham City University’nin düzenlediği iki haftalık bir gezi için Türkiye’ye gideceklerini söylemişlerdi.

Öte yandan hapis cezalarına tepki gösteren gençlerden Yusuf Sarwar’ın annesi, İngiltere’de yaşayan Müslümanların, söz konusu ağır cezalardan sonra güvenlik güçleri ile işbirliği yapmaktan kaçınacağını ileri sürdü.

BBC’ye konuşan anne Majida Sarwar, Suriye’ye giden oğlunun, savaşmaya gideceklerini belirttikleri bir mektup bıraktığını ve mektubu bulur bulmaz polise haber verdiğini anlatırken, “Benimle işbirliği yapan polis beni aldattı. Beni izole etti. Eğer oğlumun bu kadar ağır bir ceza alacağını bilseydim, polise bilgi vermezdim” dedi.

Exit mobile version