Site icon Londra Gazete

Londra ayrılmış bisiklet yolları kalıcı hale getirildi

TRANSPORT for London (TfL), pandemi sırasında oluşturulan üçlü ayrılmış döngü şemasının kalıcı hale geleceğini söyledi. Tooley Street boyunca tanıtıldılar; Chelsea Bridge ile Wandsworth Town centre arasında; ve Oval ile Elephant and Castle arasında. Bir istişareden sonra, TfL 5 Eylül Pazartesi günü kalacaklarını duyurdu.

Verilerin, bazı durumlarda bisikletçi sayısında %25’lik bir artış olduğunu ve trafiğin gecikmediğini gösterdiğini söyledi. Londra’nın yürüyüş ve bisiklet komiseri Will Norman, başkentin “son iki yılda yürüme ve bisiklete binmede büyük bir artış” gördüğünü söyledi. Planlar, insanların sosyal mesafe kısıtlamaları altında başkentte güvenli bir şekilde yürümesini ve bisiklete binmesini kolaylaştırmak için tanıtıldı.

Londra’nın merkezinde ve içlerinde – diğer trafikten ayrılmış – yeni bisiklet ve otobüs şeritleri bölümlerinin yaratıldığını gördüler. Tutulan üç şema şunlardır:

Covid kısıtlamaları gevşetildikten sonra, bazılarının kalıcı hale getirilmesi için yaygara koptu ve TfL’yi istişareler yapmaya sevk etti.

Exit mobile version