Site icon Londra Gazete

İngiltere’de ‘uzun tutukluluk süresi’ tartışması

İngiltere’de zanlıların en uzun tutuklu kalabileceği süre 6 ay. Ancak 1244 kişi yargılandıkları sırada bir yıldan uzun süre tutuklu kaldı.

İNGİLTERE genelinde yüzlerce şüphelinin, yargılanmadan önce yıllarca tutuklu kaldığı belirlendi. Adli makamlar biriken iş yüküyle başa çıkmakta zorlanırken, mahkemesi sonuçlanmadan uzun süre tutuklu kalanların sayısının artmasından endişe ediliyor. Yasalara göre şüpheli kişilerin en uzun tutuklu kalabileceği süre 6 ay. Ancak yargıçların bu süreyi uzatma yetkileri bulunuyor.

Sky News’in ‘Bilgi Edinme Yasası’ kapsamında yaptığı başvuruya verilen yanıta göre, 1244 kişi yargılandıkları sırada bir yıldan uzun süre tutuklu kaldı. Adalet Bakanlığı’nın istatistiklerine göre tutuklu yargılanan beş kişiden biri hapis cezası almadı. 10 kişiden biriyse beraat etti ve işlemedikleri suçlar yüzünden uzun süre hapis yatmış oldu. Kovid-19 salgını nedeniyle mahkeme salonlarının kapalı kalmasının durumu daha da kötüleştirdiğine inanılıyor. Bir Adalet Bakanlığı Sözcüsü “Tutuksuz yargılanma başvurularında kararları bağımsız yargıçlar veriyor ve halkın korunduğundan emin oluyorlar” dedi. Avukatların, ücret ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için yaptığı grev de bu durumu biraz daha zorlaştırdı.

Exit mobile version