Site icon Londra Gazete

İngiltere’de otobüs bilet fiyatlarına sınırlama

Hayat pahalılığının giderek daha fazla kendini gösterdiği İngiltere’de toplu taşıma ücretleri açısından yeni bir destek uygulaması geliyor. Buna göre önümüzdeki yıl ocaktan marta kadar üç ay süresince şehir içi otobüs biletlerine 2 pound tavan fiyat getirilecek.

Ulaşım Bakanlığı 60 milyon sterline mal olacak uygulamanın bazı yolcular için tek yönlü otobüs biletlerinde 3 pounddan fazla tasarruf etmelerine imkan sağlayacağını belirtti.

İngiltere’de şehir içi otobüs bilet fiyatları, yılın ilk çeyreğinde geçen yıla kıyasla yüzde 3,6 yükselmişti. Buna göre ortalama 5 kilometrelik bir otobüs yoluculuğu için bilet fiyatı 2,8 pound civarında. Tavan fiyat uygulamasıyla bu ücretin 2 sterline düşürülmesi yolcular için yüzde 30’luk bir tasarruf sağlayacak.

Otobüs firmalarının yüzde 90’ının uygulamaya imza attığını belirten Ulaşım Bakanlığı, desteğin hanehalklarının gündelik harcamalarına yönelik “somut bir yardım” olduğunun altını çizdi.

Covid-19 salgını sonrası toplu taşımayı kullananların sayısında genel olarak düşüş kaydedildi, ancak akaryakıt fiyatlarında son dönemde yaşanan artış sonrası birçok kişi araçlarının deposunu doldurmakta zorlanıyor.

Exit mobile version