Site icon Londra Gazete

TfL, 3,6 milyar sterlinlik fonu güvence altına alıyor ancak ‘otobüsler kesilecek’ ve ‘ücretler yine artacak’

Transport for London, Hükümetten 3,6 milyar sterlinlik bir anlaşma ile geleceğini güvence altına aldı – ancak yine de otobüs güzergahlarının kesileceği ve ücretlerin yükseleceği anlamına geliyor. Anlaşma, başkent çevresinde yürüyüş ve bisiklete binme için daha fazla yatırım vaat ederken, personel emeklilik planları da etkilenecek, bu da ufukta daha fazla grev olduğu anlamına geliyor.

Bahsedildiği gibi, yaklaşık 3,6 milyar sterlin değerinde projeyi destekleyecek ve Londra’nın ulaşım ağının uzun vadeli geleceğini güvence altına alacak olan anlaşma, 30 Ağustos Salı günü TfL ile Hükümet arasındaki görüşmelerde kabul edildi.

1,2 milyar sterlinin hemen altında bir ön finansmanı içeren ve Hükümetin toplam finansmanını 6 milyar sterlinin üzerine çıkaran anlaşma, Belediye Başkanının kendi pandemi öncesi harcama planlarına uyuyor. Ağın yalnızca pandemi sonrası talebin belirsizliğinden kaynaklanan potansiyel kayıp gelire karşı korunmasını sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda Londra genelinde seyahatte devrim yaratacak bir dizi projenin teslim edilmesini de sağlayacak.

Bu, yepyeni Piccadilly hat trenlerinin yanı sıra, District, Metropolitan, Hammersmith ve City and Circle hatlarında milyonlarca Londralı için modernizasyon ve iyileştirmeleri içerecek.

Exit mobile version