Site icon Londra Gazete

Airbnb, belediyelerle birlikte çalışacak

Airbnb’de yasa dışı olarak evlerini kiraya veren belediye kiracıları, dönüm noktası niteliğinde bir mahkeme kararının ardından ifşa olma riskiyle karşı karşıyadır.

Çevrimiçi kiralama firması, Yüksek Mahkeme’nin her iki tarafın da GDPR veri koruma kurallarını istemeden ihlal etme riskini ortadan kaldıran bir sistemi onaylamasının ardından finansal bilgileri Kensington ve Chelsea konseyi ile paylaşmayı kabul etti.

Dava, belediye yetkililerinin Airbnb’de Trellick Tower gibi bloklardaki dairelerin kısa süreli kiralamalar için teklif edildiğinden endişe duymasından sonra ortaya çıktı.

Yeni kurallar kuzey Kensington’daki iki site için geçerli ancak Kensington ve Chelsea arasında daha geniş bir işbirliğinin önünü açabilir ve potansiyel olarak Airbnb’nin kiracılık sahtekarlığını ortadan kaldırmak isteyen diğer yerel yetkililerle benzer ayrıntıları paylaşmasına olanak sağlayabilir.

Mahkeme emri, Airbnb’nin web sitesinde listelenen iki mülkte bulunan mülklerin adreslerini ve onları dışarı çıkarmak için alınan ödemelerin ayrıntılarını belediye dolandırıcılık müfettişleriyle paylaşmasına izin verecek.

Exit mobile version