Site icon Londra Gazete

Elizabeth hattı bölümleri Kasım’da birleştirilecek

©LondraGazete

​​Elizabeth hattının bölümlerinin birleştirileceği, yolcuların tren değiştirme ihtiyacını azalttığı açıklandı. Transport for London (TfL), 6 Kasım’dan itibaren trenlerin Reading ve Heathrow’dan Abbey Wood’a ve Shenfield’den Paddington’a gideceğini söyledi.

Bond Street istasyonu sonbaharda açılacak ve daha fazla tren de çalışacak. Hattın 2018’de açılması gerekiyordu, ancak 18,8 milyar sterlinlik proje, balon maliyetleri nedeniyle birden fazla hedefi kaçırdı. Abbey Wood’dan Paddington’a bölümü 24 Mayıs’ta yolculara açıldı, tam hat üç ayrı bölümde ve orta bölümde her beş dakikada bir tren seferleri yapıldı.

Kasım ayından itibaren Elizabeth Line, yolcuların tren değiştirme ihtiyacını azaltmanın yanı sıra ilk kez bir Pazar günü Londra’nın merkezinde hizmet vermeye başlayacak ve bunu günlük bir hizmete dönüştürecek.

Paddington ile Whitechapel arasındaki orta bölümdeki seferlerin sıklığı, yoğun zamanlarda saatte 22 trene, yoğun olmayan dönemlerde ise saatte 16 trene çıkacak.

TfL, bunun önümüzdeki bahardan itibaren son zaman çizelgesine göre saatte 24 trene yükseleceğini söyledi.

Bu arada, ulaşım kuruluşu, Davies Street ve Hanover Square’de sokak seviyesinde iki yeni bilet salonuna sahip olacak yeni Bond Street istasyonunun “demiryolundaki yeni hizmetlerin önünde” açılmaya hazır olduğunu söyledi.

Exit mobile version