Site icon Londra Gazete

Rolls-Royce’a Türk CEO

Rolls-Royce’un yeni CEO’su Türk vatandaşı Tufan Erbilgiç oldu. Erbilgiç, şirketin pandemi sonrası düzelmesine ve enerji geçişine liderlik etmeye çalışacak.

20 yılı aşkın süredir BP’nin Küresel Rafinaj ve Pazarlama CEO’su olarak çalışan Erbilgiç, Rolls Royce’taki görevine 2023’ün başında başlayacak. Rolls-Royce’un mevcut CEO’su Warren East, 8 yıldır yürüttüğü görevi 2022’nin sonunda bırakacağını duyurmuştu.

Pandemi, havacılık sektöründe çalışan birçok şirketi olduğu gibi Roll-Royce’u da zorladı. Britanyalı mühendislik devi, gelirinin büyük bölümünü Boeing ve Airbus’a motor üreterek ve motor bakımı yaparak kazanıyor. Covid-19 salgını sebebiyle birçok uçak, uçamamış; seyahatlar iptal olmuştu. Rolls-Royce bu dönemde binlerce kişiyi işten çıkarmak zorunda kaldı.

Şirketin CEO değişikliği, Rolls-Royce’un daha az karbon enerji kullanımına da geçiş yapmaya çalıştığı bir dönemde yapıldı. Rolls-Royce Başkanı Anita Frew, Erbilgiç’in bu konuyu çok iyi anladığını düşündüklerini belirtti.

Salı günü yapılan atama açıklamasının ardından Londra Borsası’nda işlem gören Rolls-Royce hisseleri yüzde 1.4 yükseldi ve firmanın piyasa değeri 7.8 milyar sterline ulaştı.

Exit mobile version