Site icon Londra Gazete

İngiltere cinsiyet değiştiren adam, sağlık sistemine dava açtı

Ritchie Herron, Ulusal Sağlık Sistemi’nin (NHS) iki randevudan sonra koyduğu teşhisin tüm hayatını değiştirdiğini anlatıyor. Randevulardan sonra cinsiyet değiştirme ameliyatına yönlendirilen Herron, şimdi Ulusal Sağlık Sistemi’ne dava açıyor.

Newcastle’da yaşayan Ritchie Herron, hayatının son dört yılda dayanılmaz bir hale geldiğini anlatıyor. Herron, yaşadıklarını Twitter’da önce anonim bir şekilde “TullipR” adıyla yazıyor. Kısa sürede herkesin dikkatini çeken Herron, kimliğini açıklayarak yaşadıklarını detaylandırmaya başlarken NHS’ye de dava açıyor. Herron, NHS’nin kendisine zarar verdiğini ve tedavi edilemeyecek yaralar açtığını söylüyor.

Daily Mail’in ulaştığı Herron, NHS’nin cinsiyet kliniklerine adeta lanet okuyor. Herron’un öfkesinin nedeni ise klinikteki teşhisin ve yönlendirmenin sağlıklı bir şekilde yapılmaması ve sonunda da pişman olması.

Herron, akıl sağlığı sorunlarıyla mücadele ederken eşcinselliğini yıllarca bastırdıktan sonra cevabın kadın olmak olduğunu düşündü. Ancak geçirdiği operasyonlardan sonra aldığı tedaviyi “hayatımın en büyük hatası” olarak adlandırırken kısır kaldığını, idrarını tutamadığını ve acı içerisinde kaldığını söylüyor. Ayrıca NHS kliniğinin, onun giderek artan akıl sağlığı krizini hesaba katmadığını ve riskler hakkında ona gerektiği gibi danışmanlık yapmadığını da iddia ediyor.

KLİNİKLE İLGİLİ ŞÜPHELER ARTIYOR

Exit mobile version