Site icon Londra Gazete

Heathrow’daki British Airways çalışanları, yaz tatillerinde greve gitmek için oy kullandı

British Airways işçileri, endüstri pandemiden kurtulmak için mücadele ederken daha fazla seyahat kaosuna neden olacak bir hareketle okul yaz tatillerinde greve gitmeye karar verdi.

GMB sendikası 23 Haziran Perşembe sabahı Heathrow Havalimanı’nda çalışan BA üyelerini oyladı – kısa bir süre sonra işçilerin %95’inin bu yaz greve gitmek için oy kullandığını duyurdu.

Ayrı olarak, Unite sendikasının üyesi olan Heathrow’daki BA işçileri de oylandı ve sonuçların Pazartesi günü alınması bekleniyor.

Toplamda 700’den fazla BA check-in personeli ve yer hizmetleri acentesi bu endüstriyel eylem sırasında grev yapabilir.

GMB, pandemi sırasında işçilere uygulanan %10’luk maaş kesintisini tersine çevirmeye çalışıyor. BA, %10’luk bir kereye mahsus bonus teklif ettiğini, ancak daha önce olduğu gibi aynı ödemeye geri dönmediğini söylüyor.

Bir BA sözcüsü şunları söyledi: “İşletmenin 4 milyar sterlinden fazla kaybettiğini gören son derece zor iki yılın ardından, bu meslektaşlarımıza bu yıl için %10’luk bir ödeme teklif edildi ve reddedildi.

Sendikalarımızla endişeleri hakkında görüşmeye tamamen bağlıyız ve birlikte halkımızın ve müşterilerimizin çıkarları doğrultusunda bir anlaşmaya varmanın bir yolunu bulabileceğimizi umuyoruz” dedi.

Exit mobile version