Site icon Londra Gazete

Kiralama: Hatasız tahliyeler İngiltere’de yasaklanacak

Hükümetin Beyaz Kitabında yayınlanan tekliflere göre, ev sahiplerinin İngiltere’deki kiracıları sebep göstermeden tahliye etmeleri engellenecek.

Kiracılar Reform Yasası ayrıca, hak talebinde bulunanlara veya çocuklu ailelere yönelik genel yasakları sona erdirecek – ve ev sahipleri evcil hayvanlara izin verme taleplerini dikkate almalıdır.

Konut yardım kuruluşu Shelter bunu “oyun değiştirici” olarak nitelendirdi.

Ancak ev sahipleri dernekleri, hükümetin değişikliklerin konut krizini daha da kötüleştirmemesini sağlaması gerektiğini söyledi.

Tesviye Departmanı, 2019 ve 2020’de konaklama yerinden ayrılan tüm özel kiracıların %8’inden ev sahipleri tarafından gitmelerinin istendiğini söyledi.

Shelter CEO’su Polly Neate şunları söyledi: “Kiracılar Reform Yasası, İngiltere’nin 11 milyon özel kiracısı için oyunun kurallarını değiştiriyor. Haksız tahliyeleri hurdaya çıkarmak, oyun alanını düzleştirir. Uzun zamandır ilk kez kiracılar korku içinde yaşamak yerine kötü davranışlara karşı durabilecekler. Ailelerin köklerinden söküldüğü ve çocukların hiçbir sebep olmaksızın Bölüm 21’in hatasız tahliyesiyle tokatlandıktan sonra okula taşınmaya zorlandığı günler geride kalacak.”

Hükümet ayrıca kiracılara aşağıdakiler için daha güçlü yetkiler vaat etti:

Fatura :

Exit mobile version