Site icon Londra Gazete

İngiltere İhracat Bakanı Mike Freer, Londra Gazete’ye konuştu

“Birleşik Krallık’taki Türk işletmeleri yerel topluluklarına çok değer veriyor” 

 İngiltere İhracat Bakanı Mike Freer geçtiğimiz hafta Türkiye’de yetkililerle temaslarda bulundu. İngiltere ve Türkiye ticari ilişkileri güçlendirme amacıyla, Freer’e Türkiye Cumhuriyeti bakanlarıyla görüştü. 

İki ülke, Birleşik Krallık’ın AB’den çıkmasının ardından Aralık 2020’de Serbest Ticaret Anlaşması imzaladı. Freer, Serbest Ticaret Anlaşmasını geliştirmek ve ticari ilişkileri artırmak için yeni fırsatlara bakmak amacıyla incelemelerin yapıldığı Ankara’daydı. Bakan Freer ziyareti sırasında Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Türkiye Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Türkiye Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacir, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. Ayrıca İngiltere ile ticaret yapan işletmelerle görüştü. 

‘18,1 MİLYAR STERLİN DEĞERİNDE MAL VE HİZMET TİCARETİ YAPIYORUZ’ 

İhracat Bakanı Mike Freer, Londra Gazete’ye yaptığı özel açıklamada, “İngiltere ve Türkiye uzun süredir devam eden ve verimli bir ticari ilişkiye sahipler, bu nedenle bu ziyarette Ankara ve İstanbul’da olmak çok faydalı oldu. Hâlihazırda iki ulusumuz arasında her yıl 18,1 milyar sterlin değerinde mal ve hizmet ticareti yapıyoruz ve bu yükselişi görmek için her zaman daha fazla fırsat arıyoruz. Bu gibi ziyaretler aracılığıyla iki ülke arasındaki ticaretin faydalarını ve değerlerini vurgulayabilir, kutlayabilir ve büyütebiliriz. 

‘TÜRKİYE, BİRLEŞİK KRALLIK’TAKİ EN BÜYÜK YATIRIMCILARDAN BİRİ’ 

Türkiye, Birleşik Krallık’taki en büyük yatırımcılardan biri ve karşılığında her yıl 6 milyar sterlinden fazla mal ve hizmet ihraç ediyoruz. Kısa bir süre önce, İngiliz şirketlerini 503 km’lik yüksek hızlı elektrikli demiryolu inşaatına dâhil etmek için 1,7 milyar sterlinlik büyük bir anlaşmayı duyurduk ve bu, Türkiye ticaretini ne kadar ciddiye aldığımızı gösteriyor. Birleşik Krallık’taki Türk işletmeleri yerel topluluklarına çok değer veriyor ve bu küçük işletmelerin daha fazla büyümesini görmek istiyoruz, bu nedenle KOBİ’ler yurtdışına ihracat hakkında bilgi almak için İhracat Destek Hizmetine erişebiliyorlar.” 

Exit mobile version