Site icon Londra Gazete

Oxford Street: ‘100 bin pound değerinde’ sahte çikolata ele geçirildi

Oxford Caddesi’ndeki Amerikan şekerleme dükkanlarına yapılan baskınlarda çok sayıda sahte çikolata ele geçirildi. Westminster Council’e göre, “Wonka Barları” Salı günü yaklaşık 100 bin pound değerinde mal alan ticaret standartları personeli tarafından el konuldu. Gıda Standartları Ajansı (FSA) uyardı: “Bu nakavt çubuklarını satın aldıysanız, onları yemeyin.”

Konsey, yaklaşık 8 milyon sterlinlik işletme ücretinin borçlu olduğu iddiaları arasında ABD temalı tatlı dükkanlarını hedef alıyor. Son altı ayda yaklaşık 475 bin pound sahte ve yasa dışı mal elde ettiğini söylüyor. Konsey lideri Adam Hug, “Ev sahiplerinin kime izin verdikleri konusunda sorumluluk almasına ihtiyacımız var” dedi.

Yeni konsey lideri, “Sorun şu ki, bina sahiplerinin onları kiraya verenlere göz yumması, çünkü iş oranlarından sorumlu olmadıkları anlamına geliyor” dedi. Bunun durması gerekiyor ve Oxford Caddesi’nin bu tür mağazalarla dolup taşmasından sorumlu olduklarını netleştirmek için ev sahipleri üzerindeki baskıyı artıracağız.”

FSA ayrıca, çikolatanın kayıt dışı işletmeler ve gıda hijyeni, etiketleme ve izlenebilirlik yasalarını atlayabilecek kişiler tarafından üretildiğine veya yeniden paketlendiğine inandığı için bir uyarı yayınladı.

Exit mobile version