Site icon Londra Gazete

İngiltere’de Gazete manşetleri: ‘Kasvetli Cuma’da fiyatlar yükselirken ‘Nisan Zalim Günü’

1 Nisan için Daily Mirror “Nisan Zalim Günü” başlığını taşıyor. Gazete, tedarikçilerin hane halklarından talep edebileceği maksimum enerji fiyatı tavanının yükseltildiğini ve Ulusal Sigorta, belediye vergisi ve diğer faturaların da bu ay artacağını söylüyor. Ayna, şansölyeyi “şimdi harekete geçmeye” çağırıyor.

Guardian bunu “Kararlı Cuma” olarak adlandırıyor ve milyonlarca müşterinin fiyat artışlarından önce sayaç okumaları sağlamaya çalıştığını ve bunun büyük enerji tedarikçilerinin web sitelerinin çökmesine neden olduğunu bildiriyor. “Saat gece yarısını vurduğunda”, haneler için ortalama yıllık enerji faturaları 1.971 sterline yükseldi.

Benzer şekilde, i yaşam maliyeti krizine öncülük ediyor – Muhafazakarların Maliye Bakanı Rishi Sunak’ı “politik olarak saf” olmakla suçladığını bildiriyor. Eski bir kabine üyesinin, 2.5 milyon kişinin “yakıt stresine” düşeceği için “Sunak’ın liderlik şansının bittiğini” tahmin ettiğini söylüyor.

Metro ayrıca enerji şirketi web sitesi kesintilerine de odaklanıyor. Bir firma, müşterileri okumaları kaydetmeye teşvik eden tüketici şampiyonu Martin Lewis’i suçlamaya çalıştı.

Exit mobile version