Site icon Londra Gazete

Kadın sığınaklarında yatak kalmadığı için istismar mağdurları belediyei tarafından geri çevrildi

GÜNEY Londra’da bulunun belediye, kadın sığınaklarında yatak eksikliği nedeniyle aile içi şiddetten kaçan 152 kadını geri çevirdi. Lambeth Belediyesi, tacizci partnerlerinden ayrıldıktan sonra yardım isteyen kadınlara kalacak yer sağlayamadı.

Lambeth, belediye tarafından finanse edilen 52 sığınma yatağına sahiptir – diğer Londra ilçelerinden daha fazla. Ancak barınma talebinin yüksek olması nedeniyle birçok kadını geri çevirmek zorunda kaldı. Reddedilen kadınlara bunun yerine başka bir yerde yatak teklif ediliyor.

2020-21 yılları arasındaki şok edici rakamlar, konseyin 2021 Daha Güvenli Lambeth Ortaklığı İnceleme Raporunda açıklandı. Raporda şunlar yazıyor: “2020-21’de sığınma evimizde 81 kadına destek verdik; Covid-19 ile ilgili sosyal kısıtlamalar ve hamleler üzerindeki etkisi nedeniyle önceki yıllara göre daha düşük bir sayı. Bu süre zarfında kapasite yetersizliği nedeniyle 152 kadın ve çocuğu daha geri çevrildi.

“Sevk edilenlere alternatif sığınma seçenekleri ve acil destek sağlanırken, bu yüksek düzeyde talep olduğunu gösteriyor. Talep ulusal düzeyde çözülmesi gereken bir endişe olduğu için bu konuyu bölgesel düzeyde gündeme getirdik.”

Lambeth, Londra ortalamasının iki katı kadar belediye tarafından finanse edilen sığınma yatağına sahiptir, ancak konaklama için büyük bir talep, nadiren boş alan olduğu anlamına gelir. Charity, Solace Women’s Aid, belediyenin finanse ettiği dört kadın sığınağından üçünü yönetiyor. Sığınaklarında 37 kadın için yatak bulunmaktadır.

Exit mobile version