Site icon Londra Gazete

Sunak, Ulusal Sigorta ve akaryakıt vergisini mini bütçede indirdi

Rishi Sunak, artan yaşam maliyetiyle ilgili yardım çağrılarıyla karşı karşıya kalırken mini bahar bütçesini açıkladı. Sunak, artan yakıt, enerji ve gıda maliyetleri fonunda Bahar Bildirisini 23 Mart Çarşamba günü sundu.

Sunak, Ulusal Sigorta ödeme eşiğinin Temmuz ayından itibaren 3 bin pound artacağını söyledi. 23 Mart Çarşamba akşamı yürürlüğe giren yakıt vergisinde 5 puanlık bir indirim olduğunu duyurdu. Sunak, Ulusal Sigorta eşiğini yükseltti, hükümetin, insanların Ulusal Sigortayı ödemeden önce kazanacakları tutarın eşiğini yükselteceğini duyurdu.

“Bu Temmuz’dan itibaren, insanlar tek bir kuruş gelir vergisi veya Ulusal Sigorta ödemeden yılda 12.570 £ kazanabilecekler” diyor. “Bu, Birleşik Krallık genelinde 30 milyon insan için 6 milyar sterlinlik bir kişisel vergi indirimi. Yılda 330 pound üzerindeki çalışanlar için vergi indirimi.” Şunları ekliyor: “Temel oran eşiğinde şimdiye kadarki en büyük artış ve on yıldaki en büyük kişisel vergi indirimi.”

Belediyelerin ihtiyaçlı haneleri desteklemesi için ayrılan paranın Nisan ayından itibaren ikiye katlanarak 1 milyar sterline çıkarılacağını söyledi. Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin, Covid pandemisinden sonra İngiltere’nin ekonomik toparlanması için bir risk oluşturduğu konusunda uyararak başladı. Şubat ayına kadar olan 12 ayda fiyatların %6,2 artmasıyla, Bakan’nın meydan okuması açıkça ortaya çıktı. Ayrıca, milyonlarca kişi, enerji faturalarını ödemek için gıda ve giyim harcamalarını kısma ikilemiyle karşı karşıya.  Sunak, önümüzdeki beş yıl boyunca ev sahiplerinin güneş panelleri veya ısı pompaları gibi enerji tasarrufu sağlayan malzemelere %0 KDV ödeyeceklerini belirtti.

Exit mobile version