Site icon Londra Gazete

Kız öğrenci regl dönemindeyken polis tarafından yapılan aramanın ardından ‘travma geçirdi’

Yeni bir rapora göre, 15 yaşındaki bir Siyah kız, Londra’daki bir okulda Met Polis memurları tarafından regl olduğu sırada arandı. Kızın mahrem vücut yerleri olay sırasında açığa çıktı ve arama Uygun bir Yetişkin olmadan ve kızın ebeveynine haber verilmeden yapıldı.

Gizliliği nedeniyle Child Q olarak adlandırılan Hackney’li kız, incelemeye şunları söyledi: “Çığlık atmak, bağırmak, ağlamak veya sadece pes etmek istemeden tek bir gün geçiremiyorum. Bir kutuya kapatılmış gibi hissediyorum. Ve kimse tekrar güvende hissetmek istediğimi göremiyor ya da umursamıyor, kutum etrafımda çöküyor ve kimse yardım etmek istemiyor.”

Yerel bir Çocuk Koruma Uygulaması İncelemesi, ırkçılığın “soyarak arama yapma kararında muhtemelen etkili bir faktör olduğunu” tespit etti. Öğretmenler incelemeye, 2020’deki arama gününde Child Q’nun çok fazla esrar koktuğuna inandıklarını ve uyuşturucu taşıdığından şüphelendiklerini söylediler. Çocuk Q, öğretmenin suçlamalarını reddetti ve önemli bir şey bulamadan çantasını, ceketini, atkını ve ayakkabılarını aradılar.

Exit mobile version