Site icon Londra Gazete

İngiltere’de enerji faturalarına 350 pound indirim

İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak, yükselen enerji faturalarının etkisini hafifletmek için milyonlarca hanenin toplam 350 sterlinlik enerji faturası indirimleri alacağını söyledi.

Rishi Sunak, Ekim ayından itibaren İngiltere, Galler ve İskoçya’daki evlerin faturalarında geri ödenebilir 200 £ indirim açıkladı.

Ayrıca, İngiltere’deki çoğu hane için 150 sterlinlik bir belediye vergisi indirimi olacak ve devredilmiş ülkeler için ek nakit para olacak.

İşçi, planı “şimdi al, sonra öde planı” olarak nitelendirerek eleştirdi.

Hükümetin destek paketi, insanların yılda ortalama 693 sterlin fazladan ödemeye karar vermesiyle, Nisan ayına göre yıllık enerji faturalarında %54’lük bir artışın önüne geçiyor.

Sunak, “orta gelirliler bile sıkıntıyı hissedecek” itirafında bulundu. Belediye vergisi indirimi, Nisan ayından itibaren A’dan D’ye kadar olan belediye vergi bandındaki evlere uygulanacak ve hanelerin yaklaşık %80’inden yararlanacak. Doğrudan yerel yetkililer tarafından yapılacak ve geri ödenmesi gerekmeyecek.

Enerji faturalarındaki indirim, yaklaşık 28 milyon haneye faturalarında 200 £ değerinde bir peşin indirim sağlayacak ve tedarikçiler, masrafları hükümetin karşıladığı Ekim ayından itibaren yerel elektrik müşterilerine indirim uygulayacak.

Ancak, belediye vergisi indiriminden farklı olarak, bu indirim, küresel toptan gaz fiyatlarının düşmesinin umulduğu 2023’ten itibaren beş yıllık bir süre boyunca insanların faturalarından 40 sterlinlik eşit taksitlerle otomatik olarak geri alınacak.

Mali Araştırmalar Enstitüsü (IFS), paketin önümüzdeki yıl ortalama gelirlerin ve yaşam standartlarının düşmesini durdurmayacağını, ancak en düşük ücretli işçilerin Ulusal Geçim Ücreti ve Evrensel Kredi artışlarından yararlanacağını da sözlerine ekledi.

Exit mobile version