Site icon Londra Gazete

Johnson’a büyük darbe: 200 yıl sonra kaybettiler

Kuzey Shropshire’da lobi kurallarını ihlal ettiği için istifa etmek zorunda kalan vekil Owen Paterson’dan boşalan koltuk için yapılan seçimde Johnson’ın partisi büyük kan kaybetti. 1830’lardan bu yana Johnson’ın partisi Muhafazakarların kalesi olan Kuzey Shropshire’da liberal demokrat Helen Morgan kazandı.

İngiltere’de gizli noel partisi krizi ile başlayan ve partisi tarafından da destek görmeyen Başbakan Boris Johnson için zor günler sürüyor.

Kuzey Shropshire’da lobi kurallarını ihlal ettiği için istifa etmek zorunda kalan Owen Paterson’dan boşalan koltuk için yapılan seçimde Johnson’ın partisi büyük kan kaybetti. Neredeyse 1830’lardan bu yana Johnson’ın partisi Muhafazakarların kalesi olan Kuzey Shropshire’da liberal demokrat Helen Morgan kazandı.

Morgan seçim sonrası ilk konuşmasında “Bugün Kuzey Shropshire halkı İngilizlerin adına konuştu. Açık ve net bir şekilde ‘Boris Johnson, parti sona erdi’ dedi. Yalanlar ve iftiralar üzerine kurulu hükümetiniz hesap verecek. Yaptıkları incelenecek, hesap verilecek ve yenileceksiniz.” dedi.

Exit mobile version