Site icon Londra Gazete

İngiltere’nin en çok şube kapatan bankası

Bu yıl 63 şubesini kapatan Barclays 2022’nin ilk dönemlerinde iki şubesini daha kapatacağını açıkladı. İngiltere Finansal Düzenleme Otoritesi (FCA) ise 2021’in nisan ve haziran ayları arasında 267 şube kapandığını açıkladı.

İngiltere bankacı Barclays’den yapılan açıklamada, bu yıl kapanan 63 banka şubesine ek olarak 2022 yılının ilk dönemlerinde iki şubenin daha kapatılacağı söylendi. İngiltere’nin finansal düzenleyicisi Finansal Yürütme Otoritesi (FCA) da büyük bankaların şube sayısının 2021’in nisan ve haziran ayları arasında 267 azaldığını açıkladı. İngiltere’de açık banka şubesi sayısı 5,599 oldu.

Barclays geçtiğimiz yılın aralık ayında şube kapatma kararını açıklamış ve 2021’in ilk üç ayında 63 şubesini kapatmıştı. Which tarafından yapılan analize göre Barclays 2021’in sonuna kadar 650 şubesini kapatmayı planlıyor.

Bu şekilde Banka şube ağını en çok küçülten kurum olacak. Banka şubelerinin kapanması nakde erişim sağlamaya çalışan birçok kişi için sorun yaratacak. FCA’nın yakın zamanda yayınladığı veriler, İngiltere’deki bankacılık müşterilerinin büyük çoğunluğunun nakde kolay erişim imkanına sahip olduğunu gösterse de, ülke çapında farklılıklar olabiliyor.

Exit mobile version