Site icon Londra Gazete

İngiltere’de ücret artışları rekora ulaştı

İngiltere’de istihdam şirketlerinin düzenlediği ankete göre, ülkede ücret artışları rekor hıza ulaştı. Bu durum, çalışan azlığından kaynaklanan sorunların sürdüğüne işaret etti.

İşe Alma ve İstihdam Konfederasyonu (REC) ve KPMG’nin düzenlediği anketin sonuçları, halihazırda İngiltere Merkez Bankası’nda alarm zillerinin çalmasına neden olan enflasyonist baskıların daha da artacağı şeklinde yorumlandı.

Anket sonuçları ayrıca, pandemi sonrası ücretsiz izne çıkarılan personelin işlerine geri dönmelerindeki zorluğa işaret etti. REC, hükümetin bu sorunu daha fazla eğitim programı ile çözmesi gerektiğini kaydetti.

Çalışmaya hazır kişi sayısında rekora yakın düşüş

REC’in anketine göre, başlangıç maaşları Eylül ayında verilerin toplanmaya başladığı 24 yıllık süre boyunca en hızlı artışını gösterdi. Aynı zamanda, çalışmaya hazır işçi sayısında ise rekora yakın bir düşüş görüldü.

KPMG eğitim, yetenek ve verimlilik müdürü Claire Warnes, “Yüksek ücretler iş arayanlar için iyi, ancak muhtemelen ücret artışı tek başına ekonomik toparlanmanın sürdürülmesine yardımcı olmayacak. Birçoğu en fazla talep gösteren sektörlere transfer için doğru yeteneklere sahip değil” dedi.

Exit mobile version