Site icon Londra Gazete

İngiltere’den KKTC’ye gidecek olanlara 6 Eylül’e kadar karantina yok

KKTC Bulaşıcı Hastalıklar Yüksek Komitesi Covid-19 önlemleriyle ilgili son kararlarını açıkladı ve KKTC’ye giriş kriterlerini revize etti.

Normal şartlar altında Koyu Kırmızı kategorisinde yer alan ülkelerden gelen kişilerin ülkeye girişine izin verilmeyecektir. Ancak KKTC vatandaşları, varışlarından 72 saat önce yapılan PCR testinin negatif çıkması durumunda bu yasaktan muaf tutulacak.

Aşıları tam olan veya olmayan bu kişilerin 14 gün karantinaya alınması istenecektir. Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na kayıtlı veya ilk kez bir eğitim kurumuna kayıt yaptıracak olan koyu kırmızı kategorisindeki ülkelerden gelen öğrencilerin 14 gün karantinaya alınması istenecek.

Geçerli çalışma iznine sahip kişilerin (çocuklar ve eşler dahil) 14 gün karantinaya alınmaları şartıyla girişlerine de izin verilecek.

Alınan kararlara göre, Kırmızı kategoride yer alan ülkelerden gelen Covid-19’dan tam aşılı veya iyileşmiş kişiler, varışlarından 72 saat önce yapılan PCR testi negatif ile ülkeye girişine izin verilecek. Bu kişilerin 5 günlük karantinaya girmeleri gerekecek.

 6 Eylül’e Kadar Karantinadan Muaf

İngiltere’den gelen tam aşılı kişiler 6 Eylül’e kadar karantinadan muaf tutulacak.

Güney Kıbrıs üzerinden ülkeye giriş yapmak isteyen ülkelerin amber veya yeşil kategorisinde yer alan ülkelerden seyahat eden bireyler, doğrudan KKTC’ye seyahat edenler için geçerli olan kural ve koşullara tabi olacaktır.

Ancak, Kırmızı, Kehribar veya Yeşil kategoride yer alan ülkelerden KKTC’ye geçmek isteyen ancak Güney Kıbrıs’ta on günden fazla kalmış olan kişiler, adalar arası geçişlerde geçerli olan kural ve koşullara tabi olacaktır. Bu kuralları ihlal eden kişiler yasal kovuşturmaya tabi tutulacaktır.

Exit mobile version