Site icon Londra Gazete

Yolculara elektronik sigara cezası

Electronic cigarette

 

Londra’nın şehir içi ulaşımından sorumlu kurumu Transport for London’ın, toplu taşıma araçlarında elektronik sigara kullanımını yasakladığı ve bunu kamuoyuna duyurmadığı ortaya çıktı. Yasağın geçtiğimiz Ağustos ayının sonundan itibaren başlatıldığı belirtilirken, durumdan habersiz olan pek çok yolcunun da cezalarla karşı karşıya kaldığı kaydedildi.

Standart Gazetesi’nin haberine göre otobüs, yeraltı ve yer üstü trenleri, istasyonlar, peronlar ve tren garları dahil tüm kamusal toplu ulaşım yerlerinde elektronik sigaraların kullanılmasının yasaklanması, yolcuların tepkisini en aza indirmek amacıyla, duyuru yapılmaksızın yürürlüğe girdi.

Yasakla birlikte elektronik sigara kullanan yolcular, “TFL’e bağlı ilgili kanunun 4. Maddesinin 5. fıkrasına göre güvenlik nedenlerinden dolayı, otobüs ve trenlerimizde, metro ve otobüs istasyonlarımızda tütün ürünleri ve elektronik sigaraların kullanılması yasaklanmıştır. Kurallara uymayanlar hakkında yasalara karşı gelmekten cezai işlemler uygulanacaktır” uyarısı yapılıyor. Görevli memurların sözlü ikazlarına uymayanlar da para cezasıyla karşılaşıyorlar.

Yasağın haber verilmeden uygulamaya girmesinde bir problem olmadığını savunan TfL yetkilileri, bugüne kadar kimseye sözlü uyarı dışında cezai bir işlem uygulanmadığını öne sürüyor.

London metrosunda sigara yasağı ilk kez 1987 yılında, King’s Cross istasyonunda çıkan yangından sonra uygulanmaya başlanmıştı.

 

Exit mobile version