kıbrıs ingiltere londra lefkoşa
DOLAR
35,1981
EURO
36,7471
STERLIN
44,2960
BITCOIN
$97.211
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
LONDRA
Hafif yağmur
8°C
LONDRA
8°C
Hafif yağmur
Pazar Rain and snow
6°C
Pazartesi Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
10°C
Salı Kapalı
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C
Çarşamba az bulutlu
="http://www.w3.org/2000/svg" viewBox="0 0 300 300" enable-background="new 0 0 300 300">
11°C

Ne kadar para, O kadar vize

Ne kadar para, O kadar vize
27.06.2013
0
A+
A-

İngiltere İçişleri Bakanlığı Home Office, özellikle Asya ülkelerinden gelen göçmenlerin, turist vizesi ile geldikleri İngiltere’ye giriş yapabilmek için 3 bin sterlin depozit ödemelerini zorunlu tutacak bir tasarıyı hayata geçirmek istediklerini duyurdu. Kasım ayında hayata geçirilmesi planlanan düzenlemenin, daha sonra öğrenci ve çalışma vizelerini kapsayacak biçimde genişletilmesi amaçlanıyor.Bakan Theresa May’in bizzat anons ettiği uygulamaya dahilinde, illegal göçmenlik için vatandaşları yüksek risk grubu olarak değerlendirilen Hindistan, Pakistan, Bangladeş, Nijerya, Sri Lanka ve Gana’dan İngiltere’ye gelecek ziyaretçiler 3 bin sterlin depozit verecekler. Ziyaretçiler yatırdıkları depoziti ancak İngiltere’den ayrılmaları halinde geri alabilecekler. Söz konusu teminata, vize süresinin aşılması halinde de el konulabilecek. Uygulamayı duyuran İçişleri Bakanı, kefalet sistemi ile, İngiltere’ye yasal bir vizeyle gelenlerin, vize kurallarını ihlal etmeden ülkelerine geri dönmeleri ve verilen vize süresinden fazla kalmalarını engellemeyi hedeflediklerini kaydetti. Yasa dışı göçmen rakamlarına her yıl 4 bin kişinin daha eklendiğini öne süren koalisyon hükümeti, yasa dışı göçmenlere göz yuman ve servis sunan havayollarına da, taşıdıkları her kaçak göçmen için10,000 sterlin cezası getirmeyi planlıyor. Koalisyon ortağı Liberal Demokrat Parti lideri Nick Clegg ise daha önce depozit miktarının 1,000 sterlin olması yönünde görüş belirtmişti.

Home Office verilerine göre geçen yıl Hindistan’da 296 bin, Nijerya’da 101 bin, Pakistan’da 53 bin ve Sri Lanka ile Bangladeş’ten 14’er bin kişiye 6 aylık ziyaretçi vizesi verildi. Bu rakamlar baz alındığında söz konusu uygulamadan 600 bin dolayında ziyaretçinin etkilenmesi bekleniyor. Hükümetin tahminlerine göre, ülkeye yasal yollarla giriş yapıp vize süresinin bitmesine karşın kaçak olarak kalan veya yasadışı yolalrdan giriş yapan kaçakların sayısı 863 bini buluyor. Home Office en çok yasa dışı göçmenin Hindistan, Pakistan, Nijerya, Bangladeş ve Çin uyruklu olduğu kanısında.

YABANCI YATIRIMINI OLUMSUZ ETKİLEYECEK

İçişleri Bakanı’nın duyurduğu tasarıya muhalefet partileri ile söz konusu ülkelerden sert tepki geldi. Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı İşçi Parti’li Keith Vaz, uygulamanın pratikte hayata geçirilemeyeceğini ve depozit ödemelerinin ciddi bir bürokrasi yaratacağını savunurken, Asyalı işadamları hükümeti göçmenleri politika malzemesi yapmakla suçluyor. 2008 yılında İşçi Partisi iktidarı döneminde £1,000  olarak gündeme getirilen ancak kadük kalan tasarının ayrımcılık olduğunu savunan ünlü işadamı Rami Ranger’da “Göçmenlik politik bir maç konusu olmamalı” uyarısında bulundu. Göçmenliğin ülke ekonomisi için yararlı olduğunu vurgulayan Ranger Sky News’e yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “ Göçmen trafiğini bir işyeri sahibinin yönettiği gibi idare edebilmeliyiz.Bunun yerine sponsorluk uygulaması genişletilebilir. Aksi halde Hindistan gibi büyük bir ekonomiye sahip olan ülkelerle ticari ilişkiler ciddi zarara uğrayabilir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.